България е в разгара на третата вълна на коронавируса. Страната ни осъмна с абсолютен рекорд по брой нови заразени от началото на пандемията - над 4850 положителни проби за денонощие.

Увеличава се и натискът върху здравната система - пациентите, настанени в ковид-отделенията, вече достигат почти 9 хиляди души.

В най-тежкия момент от последните 12 месеца, екип на NOVA влезе в една от най-натоварените болници - "Света Анна" в София.

Нови строги мерки в Бургас: Вечерен час за непълнолетните и маски на открито

„Пред спешното отделение на едната количка има инфаркт, на друга инсулт… Всичко идва тук и се разпределя към всяка част на болницата”, споделя д-р Емилиян Гулев.

Гергина е една от многото минали през COVID-19.

Не можеш да мислиш, а тялото ти не се подчинява. Аз специално минах през ада”, казва тя.

Болници под натиск след рекордния брой нови случаи на коронавирус

Загубихме много хора и аз зная защо стана така. Това се случи поради късното начало на лечебния процес. Тогава прицелния орган, който лекуваме вече го няма. Тоест, няма го белия дроб”, разказват докторите от COVID-отделението.

Около 65 пациента с COVID-19 са изписани от нашето отделение за последните 22 дни, разказва д-р Венелин Димитров. Той добавя, че сега се наблюдават много семейства, които лежат в болницата заедно.

Повече по темата гледайте във видеото
NOVA