Пътищата са проходими при зимни условия
Пътищата са проходими при зимни условия / снимка: Sofia Photo Agency

 

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а на места и частично заледени. Слаб сняг превалява на Прохода на Републиката, Ришки и в района на Малко Търново.

Заледявания има на прохода „Петрохан” и по високите места на планините. Въведени са следните ограничения:

- товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода „Петрохан”, „Шипка”, по пътя Сливен – Ичера, Гоце Делчев – Доспат и в района на Елена;

- товарните автомобили да са с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово – Юндола, Велинград – Сърница и Дюлински проход;

- всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала”, Пампорово, Рожен и пътя Батак – Доспат.

Отворен е пътят Сливен – Стара река. Остава забраната на движението на моторни превозни средства с маса над 10 тона по пътя Сливен-Стара река. Товарните автомобили там трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.  Затворен е проходът Твърдица - Елена, движението се осъществява през прохода "Вратник".

В област Търговище обстановката се нормализира, информираха от „Гражданска защита”. Поради навявания към 6 села в Омуртажко и към 8 села от Антоновско  пътищата са затворени. Изпратени са машини да разчистват снега. Ток и вода има навсякъде.