В Хасково недоволството вече ескалира. Стотици работници от първата ферма за патици в района, където преди две седмици беше открит вирусът на птичи грип, вече протестираха на местни ниво.
В Хасково недоволството вече ескалира. Стотици работници от първата ферма за патици в района, където преди две седмици беше открит вирусът на птичи грип, вече протестираха на местни ниво. / Дарик радио, Хасково
Недоволство срещу мерките по ограничаването на птичи грип у нас
99552
Недоволство срещу мерките по ограничаването на птичи грип у нас
  • Недоволство срещу мерките по ограничаването на птичи грип у нас
Протест срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) заради мерките по ограничаването на птичи грип у нас. В същото време се организира и контрапротест в защита на работата на ветеринарните власти.
 
Служители във ферми за патици в областите Пловдив и Хасково излизат на мълчалив протест пред сградата на Агенцията по безопасност на храните заради въведената неправилна според тях забрана за превоз на птици. Служителите в две от най-големите ферми в Южна България не вярват на резултатите за наличието на птичи грип във фирменото производство.
 
Заради птичия грип в Хасковско: 200 души остават без работа?

Протестиращите птицевъди смятат, че въведените забрани са прекомерни и заплашват бранша с унищожение. В Хасково недоволството вече ескалира. Стотици работници от първата ферма за патици в района, където преди две седмици беше открит вирусът на птичи грип, вече протестираха на местни ниво.
 
В същото време се провежда и контрапротест в защита на работата на Агенцията по безопасност на храните. Той се организира от една от най-големите птицевъдни фирми у нас, член на Съюза на птицевъдите.
 
БАБХ въвежда засилен надзор на птицевъдните обекти

Днес се провежда и среща между ръководството на Агенцията по храните и Управителния съвет на Съюза на птицевъдите. В 14.00 ч. се очаква и ветеринарните власти да изнесат последната актуална информация за биосигурността в страната и мерките срещу разпространението на птичи грип у нас. Към момента има няколко големи огнища на заболяването, няма заразени хора.