Промяната на статута на „Пирогов” ще отнеме време
Промяната на статута на „Пирогов” ще отнеме време / Снимка: Sofia Photo Agency
Договорили сме се с хората от “Пирогов” да има промяна на статута на болницата и увеличение на заплатите – това каза министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски в предаването „Седмицата” на Дарик радио. По думите му той не знае какво се е случило по-късно и защо са решили да протестират отново.

Промяната на статута обаче не може да стане за един ден или за една седмица, подчерта здравният министър. Той допълни, че за да има промяна на статута на “Пирогов”, трябва да се мине през ликвидация, тъй като това са правни въпроси, които не могат да се решат толкова бързо. “Има си начин, по който трябва да се мине и това е обяснено на медицинските работници”, категоричен беше Радослав Гайдарски.

В момента има много желаещи, всички искат да работят спешна дейност и ако "Пирогов" не желае да работи спешна помощ, има две големи болници – Военна болница и болница "Токуда", които спокойно могат да поемат пациентите. Почти всички болници в София искат да работят и да разкрият спешни портали, предупреди здравният министър.

Цялото интервю с министър Гайдарски чуйте в прикачения звуков файл.