Прокуратурата ще внесе два обвинителни акта срещу Валентин Димитров
Прокуратурата ще внесе два обвинителни акта срещу Валентин Димитров / netinfo
До дни прокуратурата ще внесе два обвинителни акта срещу Валентин Димитров, съобщи преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Борис Велчев. Той добави, че обвинителните актове ще бъдат за данъчни и валутни престъпления. Обвинението за пране на пари се забавя, защото прокуратурата все още доказва произхода на парите. В понеделник ще стане ясно и дали шефът на Националното следствие Ангел Александров ще подаде оставка.

Първите два обвинителни акта за валутни престъпления и данъчни измами срещу Валентин Димитров ще бъдат внесени до дни. Това каза и пред магистратите от Висшия съдебен съвет главният прокурор Борис Велчев. Прокуратурата се забавя само с обвинението за пране на пари, защото все още трябва да се намерят достатъчно доказателства, за да може това обвинение да издържи в съда. Главният прокурор каза, че няма разколебаване по това обвинение. Прокуратурата продължава да поддържа тезата, че става въпрос за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Валентин Димитров е извикан в петък в Националното следствие, за да му бъдат предявени първите две обвинения. В понеделник ще стане ясно дали директорът на Националното следствие Ангел Александров ще подаде оставка. Това е заявил самият Александров в личен разговор с главния прокурор.