Прокуратурата да се произнесе по случая с КТБ, призова Владимир Писанчев
Прокуратурата да се произнесе по случая с КТБ, призова Владимир Писанчев / снимка: БГНЕС
Прокуратурата да се произнесе по случая с КТБ, призова Владимир Писанчев
73796
Прокуратурата да се произнесе по случая с КТБ, призова Владимир Писанчев
  • Прокуратурата да се произнесе по случая с КТБ, призова Владимир Писанчев

Като емоционална определи обстановката в страната в момента директора на Държавна агенция „Национална сигурност” Владимир  Писанчев. Той отказа да коментира искането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде арестуван като заяви, че прокуратурата е институцията, която може да се произнесе по случая с Корпоративна търговска банка.

„Цялата обстановка в момента е твърде емоционална. Нека бъдем благоразумни и не коментираме. Нека прокуратурата да каже какво намира там и какво разследва. Защото разследването се извършва от прокуратурата. Ние каквото сме могли сме направили, прокуратурата оттук нататък може да каже какво ще предприеме и какви мерки, какви обвинения ще бъдат повдигнати и какво ще бъде направено”, лаконичен беше той пред журналистите.

На официална церемония в Министерство на културата директорът на ДАНС беше удостоен с високото отличие в областта на културата - „Златен век” звезда за работата на ДАНС по опазването на културното наследство на страната ни. „Тази награда, която получавам, аз не я възприемам лично за мен, а я приемам като труда на всички онези хора, които работиха денонощно, за да върнат тези неща на българските музей”, каза шефът на ДАНС.

С наградата „Златен век” огърлие бяха отличени още видните български скулптори проф. Величко Минеков и Павел Койчев.