Проф. Стойчо Раданов е намерен мъртъв
Проф. Стойчо Раданов е намерен мъртъв / netinfo
Експертът по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов бе намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал „Иван Вазов”. първоначалната информация става дума за самоубийство. Полицията проверява и версията за убийство на проф. Раданов. Според източници редовна практика е при всяко самоубийство да проверява и версията за убийство.

76-годишният професор Раданов беше ръководител на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски от Пазарджик. Според заключенията на тази експертиза сестрите са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани. Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити. Случаят още не е разрешен, а резултатите от експертизата на екипа на проф. Раданов бяха оспорени от други съдебни медици.

Проф. Раданов беше съдебен експерт и по делото за смъртта на Ангел ДимитровЧората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. Преди едно от съдебните заседания по случая, Раданов направи изявление пред медиите, в което каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили. Защитата на полицаите поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално. Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност.

Трупът на проф. Раданов е открит рано тази сутрин. Самоличността му е била установена малко преди 12 часа днес.