След дни на отсъствие и в деня, в който правителството обяви рокадите в кабинета, президентът Румен Радев отново оглави протеста срещу правителството и главния прокурор. 

На 15-я ден на недоволство Радев слезе при протестиращите на "Дондуков 2" и призова множеството да остане заедно и да продължи да излиза на улицата. 


„Здравейте, българи. Днес в съдбоносния за родината ден, се обръщам към вас. 15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха; за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България.", започна да надъхва протестиращите президентът.

"Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Властта отново е глуха и не чува гласа на хората и говори за някакъв ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това", продължи да насърчава недоволните той.

В края на речта си президентът призова протестиращите към непримиримост и завърши с "Мутри – вън!"