Препитват с тест кандидати за кмет и общински съветници
Препитват с тест кандидати за кмет и общински съветници / netinfo

Кандидатите за общински съветници и кмет на община Пловдив, издигнати от партия „Ред, законност, справедливост”, ще бъдат препитвани с тест по редица въпроси, свързани с управлението на общината, съобщи лидерът на партията Яне Янев.

Тестът предварително ще бъде огласен и в медиите. Имената в листите ще бъдат обсъждани на общинско ниво до следващата сряда и ще станат известни до края на другата седмица, уточни Янев.

Пак дотогава местната общинска структура ще води преговори с десните партии в Пловдив, за да реши дали ще подкрепи някой от техните кандидати – Славчо Атанасов или Николай Караиванов, или ще издигне собствена кандидатура.

Вече са известни кандидатите за кметове на районните кметства. Това са новоизбраните председатели на партията в шестте района. Лидер на новото общинско ръководство на „Ред, законност, справедливост” в Пловдив е общинският съветник Любен Апостолов.

Партията е внесла в парламентарната антикорупционна комисия сделката за 53 дка общинска земя в Коматево, която за втори път ще се обсъжда на предстоящата сесия на Общински съвет Пловдив, съобщи Апостолов.

Други новини от Пловдив