/ БТА
Кабинетът е по-стабилен, отколкото се вижда по медиите в една предизборна ситуация, коментира премиерът Денков. Той участва в бизнес-закуска с членовете на Американската търговска камара в България.

"Голямото мнозинство в Народното събрание и голямото мнозинство от българския народ подкрепя правителството и съм сигурен, че можем да реализираме нашите цели. Само заедно можем да постигнем тези цели", добави министър-председателят.

Повод за срещата е 120-ата годишнина от установяване на дипломатическите отношения между САЩ и България. Акад. Денков подчерта по време на закуската, че сред основните цели на кабинета е пълната интеграция на страната в европейските и евроатлантическите структури.

"Приоритетите са Шенген, влизането в ОИСР, в еврозоната и сътрудничество с ЕС и със САЩ - това е посоката към развитието на България като нормална европейска държава. За постигането на тази цел ще действаме прагматично. Имаме ясен и конкретен план и работим в екип, за да реализираме тези задачи", допълни премиерът.

"Американските инвеститори имат стабилен бизнес в България и намерението им е да останат. Смятаме, че ключов фактор е диалогът. За нас е удоволствие, че България вече има постоянно правителство, което започна да работи веднага. Това правителство работи в трудна среда, минава през кризи, които следват една друга. Правителството може да разчита на Американската търговска камара".

Това заяви президентът на Американската търговска камара Оливие Маркет.

На събитието присъстваха и други членове на правителството -  министърът на финансите Асен Василев, министърът на образованието и науката Галин Цоков, както и заместник-министри от министерствата на иновациите и растежа, на енергетиката и на икономиката и индустрията.