Предупреждават Горни Богров преди извозването на боклука
Предупреждават Горни Богров преди извозването на боклука / netinfo
Кметът на София Бойко Борисов пое ангажимента да информира жителите на Горни Богров 24 часа по-рано, преди да започне извозването на битови отпадъци от столицата към този район.

Това съобщи Борисов след среща между него и представители на инициативния комитет от района, които не желаят извозването и складирането на отпадъци на площадката, разположена в близост до техните жилища.

Засега няма основание да се мисли, че има връзка между лекия автомобил, намерен до площадката за отпадъци в Горни Богров и протестите на гражданите там, съобщиха от МВР.

По-рано протестиращи от инициативния комитет срещу извозването на битови отпадъци от София в Горни Богров казаха пред журналисти, че рано сутринта на 3 март, в близост до площадката е видян бял автомобил, марка Фолксваген "Пасат", който бил залят с бензин. Според тях, до автомобила е имало човек, който вероятно се е готвел да го запали. Гражданите са извикали полицаи от Пето районно управление.

Белият Фолксваген наистина е бил до площадката, уточниха от МВР. Автомобилът е бил противозаконно отнет от жител на град Елин Пелин. Работи се по случая за кражбата на автомобила, но това не е свързано с евентуалния му палеж, или с хвърляне на каквито и да било обвинения върху протестиращите в Горни Богров, допълниха от МВР.