Пребиха координатора на „Атака” в Пиринско Огнян Тетимов
Пребиха координатора на „Атака” в Пиринско Огнян Тетимов / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Към 22:00 ч. снощи в Петрич е нападнат и жестоко малтретиран областният председател на партия „Атака” в Пиринско Огнян Тетимов. Двама мъже опрели нож на шията на Тетимов и го заставили да подпише декларация, че се отказва от съветническото място в местния парламент. След побоя с юмруци и тъп предмет, Тетимов е оставен в безпомощно състояние в центъра на Петрич. Час след инцидента негови приятели го закарали в "Пирогов".

Близо 10 часа след малтретирането над координатора на „Атака” в Пиринско Огнян Тетимов полицаите задържаха за денонощие ексмитничаря Марио Минев. Арестът на Минев е станал след показания, дадени от пребития Тетимов, на когото предстои операция на носа в „Пирогов”. „Лично ексмитничарят Марио Минев ми нанесе първия удар по главата, последва го и неговият охранител с прякор Чумата”, заяви за Дарик областният лидер на „Атака”. Той каза, че е попаднал в капан, след като Минев му се обадил и му съобщил, че председателят на партия „Ред, законност и справедливост” в Петрич Валентин Парапунов иска лична среща с него.

„Той ми каза, че Валентин Парапунов ме очаква да разговаряме. След изборите се правят коалиции, оформят се неща, а когато аз отидох при него, Валентин го нямаше. Грозното и долното е, че той излезе с неговото име”, коментира Огнян Тетимов.

Бившият митничар Минев успя да вкара в петричкия общински съвет двама съветници, в това число и съпругата си Вили Минева. Тя бе начело в листата на най-новата в Петрич партия „Съюз на комунистите в България” за извънредния вот, който се проведе на 11 октомври. Ръководството на партия „Атака” в Петрич е получило пари за купуване на избиратели в полза на третия човек в листата Мая Бояджиева, съобщиха от щабове на политически партии в южната община. По непотвърдена информация спонсор на вота на 11 октомври е бил именно Марио Минев.