Мъж преби и ограби възрастен човек в Монтанско навръх Великден.

Пострадалият е със счупена ръка и множество наранявания, предава NOVA. След като взел спестяванията на пенсионера, нападателят му подхвърлил 50 лева, за да изкара до следващата пенсия.

Мъж преби пенсионер за 15 лева

Малко преди полунощ на Великден 80-годишният Иван Боянов от берковското село Замфирово чул шум и излязъл отвън. Тогава видял нападателя си, който го ударил с метална тръба и го съборил на земята.

„Каза ми: „давай парите”. Започна да ме бие с тръбата, после ми завърза и двете ръце”, споделя потърпевшият. Нападателят го влачил и вързал за леглото, където часове наред го удрял с машата, бастуна и дърво за печката.

„И ме души, аз започнах да треперя, защото той ми спря въздуха”, разказва Иван. Призори мъжът му казал къде са парите. 1 000 лева, които спестявал, за да си купи дърва.

Двама пребиха възрастен мъж за 60 лева

„Попитах го, след като ги вземе, с какво ще си купя хляб и храна, докато си взема другата пенсия. Той ми хвърли 50 лева като на куче“, каза още пострадалият. Извършителят е задържан часове след нападението. Той е на 31 години, от същото село.

„Това момче, което е извършило злодеянието, преди няколко години нахлу при една възрастна жена, но шансът я спаси, защото при счупване на прозореца, той се наранява и побягва”, посочи кметът на Замфирово Рангел Ангелов.

Хората от селото настояват за постоянно полицейско присъствие. От кметството пък ще доставят храна на Иван, докато се оправи и може отново да се обслужва сам.
nova.bg