арест
арест / iStock/Getty Images
Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже, които със сила отнели пари от възрастен човек.

Пострадалият е 76-годишен самотно живеещ мъж в казанлъшкото село Енина. На 26 октомври около 2 часа след полунощ, той дочул шум и видял двама мъже, които влезли в стаята му. Те започнали да го удрят с юмруци по цялото тяло и му отнели 60 лева.

Пострадалият мъж изпитвал болки от побоя, но се страхувал да напусне дома си и чак на сутринта уведомил кмета на селото и бил подаден сигнал в Районното управление на полицията в Казанлък.

Под ръководството на Прокуратурата в Стара Загора и в Казанлък са извършени процесуално – следствени действия. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Престъплението е разкрито благодарение на бързите и координирани действия на служителите на РУ – Казанлък при ОД на МВР – Стара Загора и Районната прокуратура – Казанлък, където се е водило първоначалното разследване по случая.

Делото е изпратено в Окръжна прокуратура – Стара Загора, поради обстоятелството, че единият от обвиняемите е извършил грабежа в условията на опасен рецидив, като до момента той е осъждан многократно за кражби и грабежи. По последната присъда му е било наложено наказание от 7 години „лишаване от свобода“ за кражба, което е изтърпял през август миналата година.

Днес районният прокурор на Казанлък – Таня Димитрова и началникът на РУ – Казанлък – гл. инспектор Христо Петров, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му в село Енина.