/ БТА
Служебният правосъден министър Мария Павлова изрази надежда процедурата за избор на главен прокурор да стигне до своя край, защото не е хубаво всички органи да са с изтекли мандати или с временно изпълняващи длъжността ръководители. "Добре е за всеки един орган, в т.ч. и в съдебната власт, да има титуляр", смята тя.

"Борислав Сарафов има повече от три качества, за да заеме поста главен прокурор", каза министър Павлова в отговор на въпрос от медиите дали може да изброи три негови качества.

Срокът изтече и вече е ясно: Борислав Сарафов е единствена кандидатура за нов главен прокурор

Павлова не вижда проблем в това, че Сарафов е единствен кандидат и припомни, че по подобен начин, само с една кандидатура, са протекли изборите за председател на Върховния касационен съд, когато беше избрана Галина Захарова, както и при избора на Борис Велчев за главен прокурор.

Министър Павлова каза, че не е направила номинация за главен прокурор, защото няма право да гласува.

Според нея това да няма избран нов състав на Висшия съдебен съвет не е по вина на членовете на съвета, нито на магистратската общност. Тя не смята, че има проблем в това органът с изтекъл мандат да гласува кандидатурата на Сарафов, тъй като вече има решение на Конституционния съд по отношение на мандатите. 



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня