Постоянен арест за младежа от Карнобат, убил приятелката си
Постоянен арест за младежа от Карнобат, убил приятелката си / netinfo
Окръжният съд в Бургас наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на 22-годишния Владислав Янчев от Карнобат, задържан за жестокото убийство на приятелката си. Съдът уважи искането на прокуратурата младежът да остане в ареста за постоянно.

Според магистратите престъплението е с висока степен на обществена опасност и има вероятност заподозреният да се укрие. Съдията от Окръжен съд – Бургас Сотир Тодоров не допусна журналисти в залата, а заподозреният беше със засилена охрана.

Овъгленият труп на 18-годишната Мария Добрева от Карнобат бе открит случайно на 2 юни в канавка на километър от града. Момичето е било обявено за национално издирване от нощта на 26 май, когато е излязла по домашни дрехи, за да се види с приятеля си Владислав, който я чакал с колата си пред дома й. Пет дни по-късно са намерени обгорените й останки.

Полицията задържа Владислав Янчев на 2 юни, като по-късно през деня той е направил и пълни самопризнания. В пристъп на ревност младежът е удушил приятелката си, след това изхвърлил трупа й извън града, като преди това я залял с туба с бензин.

Срещу Владислав е повдигнато обвинение в предумишлено убийство. В съдебната залата той е заявил днес, че ще съдейства на разследването, каза за Дарик адвокат Веселин Миндизов, поел защитата на обвиняемия. Има и нови доказателства за престъплението, съобщи Миндизов и допълни, че предстоят още експертизи. Мярката може да бъде обжалвана в срок от три дни пред Апелативния съд – Бургас.

Други новини от Бургас