14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО в София, остава в тежко състояние. Основните травми са в областта на гърдите, корема и лицето. Според информация от НСО за NOVA, служителят бил опитен и нямал никакви провинения досега.  

На кръстовището на булевард „Драган Цанков” и улица „Лъчезар Станчев” около 20 часа в четвъртък кола, управлявана от служител на НСО, удря 14-годишното момче. По информация на зад волана е бил младши сержант от службата, който е с 3-4 години стаж в системата. Той е семеен, с две деца, без провинения.

Борисов разочарован от Джамбазки, НСО не уведомило коректно за катастрофата с детето

По първоначална информация на DarikNews.bg от късно снощи, колата на НСО се е движила с около 40 км в час, а детето е изскочило в последния момент и е пресичало неправилно на червен светофар.

Според очевидци, първоначално се е чул само силен трясък. Те дори помислили, че става въпрос за удар между две коли. Тъй като е било тъмно и е валяло дъжд, на този етап никой не може да каже каква е причината за инцидента.

Прокуратурата разследва инцидента с колата на НСО

От Военната прокуратура, които разследват катастрофата, уточниха, че има записи от камери, които ще бъдат прегледани. Има и очевидци, които ще бъдат разпитани, за да бъде уточнена точната причина за катастрофата.

Свидетел на инцидента е бил и връстник на раненото момче, който обаче е останал да изчака зеления сигнал на светофара и дори се е опитал да задържи приятеля си да не пресича, но не успял.

Детето от катастрофата с НСО е стабилизирано (ВИДЕО)

Ръководството на НСО е категорично, че ако се докаже вината на техен служител, той ще понесе последствия, а премиерът Бойко Борисов не скри недоволството си, че службата за охрана не е оповестила коректно информацията.
nova.bg