/ пресцентър, Министерски съвет
"Всеки кара кола и на всеки може да се случи. Трябва да се каже на кого е колата и кой я е карал. Обществеността не бе информирана навреме и коректно". Така премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел катастрофата с автомобил на НСО, при която пострада 14-годишен ученик. 

Ексклузивно: Момчето, пометено от кола на НСО, пресичало на червено

"Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник  в нея.  Ако сравните двете прессъобщения  - когато Цвета Караянчева катастрофира и от вчерашната катастрофа. Нещо повече, опитаха се през жълти сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността", заяви премиерът.

Хванаха Джамбазки да кара пийнал: Срамувам се! Да ми вземат книжката!

Борисов каза още, че е много разочарован от евродепутата Ангел Джамбазки, който беше засечен от полицаи да кара в нетрезво състояние. 

"Мога да кажа, че това, което МВР е трябвало да направи, което повелява законът, е било в пълен обем. Спрели са го, санкционирали са го, взели са му проба с дрегер, включително и във Военно-медицинска академия. Той ще понесе всичките си последствия. Нито някой го е прикрил, нито някой го е спрял. Това е един морален акт. Който ме познава, знае, че аз капка алкохол не пия. И съм голям противник на този, който си позволи да пие и да седне да кара. Разочарован съм много. Думата разочарован е много малка. Харесвах го като политик. Както се казва: "Власите на края на Дунава се давят". С един подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам как можеш да се възстановиш", категоричен бе Борисов.