Подменят водопроводната мрежа в Елхово
Подменят водопроводната мрежа в Елхово / netinfo

Приключи подмяната на 400 м водопровод по една от улиците в Елхово. Обектът се изпълнява с постъпилите допълнително целеви средства за община Елхово за капиталови разходи.

Дейностите възлизат на 61 000 лв. и включват полагане на нови полиетиленови тръби с висока плътност, подмяна на домовите отклонения и монтиране на тротоарни спирателни кранове, позволяващи прекратяване на водоснабдяването на отделни абонати. Захранващите тръби са изведени извън кръстовищата, за да може при отстраняване на аварии да не се нарушава целостта на асфалтовото покритие.

С приключването на този обект завърши цялостната подмяна на водопровода в тази част на града. Първият етап на стойност 352 000 лв. бе осъществен през 2005 г. по проект на община Елхово с финансовата подкрепа на Социално инвестиционния фонд. Приключва и реконструкцията на 250 м водопровод в района на автогарата на Елхово.

Общината има изработен проект за реконструкция на цялата водопроводната мрежа в града. Общинското ръководство ще продължи да търси източници на финансиране до пълното изпълнение на този проект.