Пловдивският съд постанови 14 години затвор за убийство
Пловдивският съд постанови 14 години затвор за убийство / netinfo
Пловдивският окръжен съд постанови 14 години затвор за убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Съдът призна 24-годишния Станимир Ангелов за виновен в това, че на 7 април тази година умишлено е умъртвил 29-годишната Виолета Минчева, с която живеел на семейни начала. Двамата имали малка дъщеричка, която Ангелов не признал за свое дете.

Вечерта преди убийството Станимир и Виолета се скарали за пари, но родителите на жената прекратили скандала и изгонили Ангелов.

На следващия ден двамата отново се скарали. Станимир намушкал Виолета няколко пъти с кухненския нож, избягал от местопрестъплението, но по-късно сам се предал на полицията. 29-годишната жена починала от раните си в болница.

Делото бе гледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие - без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият призна фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Подсъдимият ще трябва да плати на дъщерята и родителите на жертвата общо 70 000 лева за причинени неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Други новини от Пловдив