Пламен Юруков: България е пасивен и проблемен член на ЕС
Пламен Юруков: България е пасивен и проблемен член на ЕС / cнимкa: Sofia Photo Agency

Няма да се стигне до конкретни извършители във връзка с образуваните пет дела и три проверки срещу служители на МВР. Така отговори председателят на СДС Пламен Юруков на зададен от журналисти въпрос дали ще се разберат имената на виновниците, замесени в скандалите във вътрешното министерство.

„Аз лично много се съмнявам, че това правителство и това управление на тройната коалиция ще има сили наистина да промени нещата.”, каза Юруков.

Според него България е "един пасивен и вече проблемен член на ЕС". Така той обясни спирането на средствата по еврофондовете и коментира, че докато обединена Европа не е сигурна, че парите на европейските данъкоплатци се харчат в полза на българските граждани, тези средства няма да дойдат у нас.

България в последните две години почти обезличи членството си в НАТО и ние не се възползваме от предимствата, които ни се дават. Страната ни отново, според Юруков, е пред един категоричен избор и тя трябва да потвърди своята трансатлантическа съпричастност със страните от от свободния и демократичен свят, както и своето европейско бъдеще, като изостави старите практики.

Председателят на СДС е в Плевен по повод празника на града.