Петимата задържани в събота за контрабанда остават в ареста
Петимата задържани в събота за контрабанда остават в ареста / Снимка: Sofia Photo Agency
Софийският градски съд (СГС) наложи мярка "задържане под стража" на петимата задържани по случая с разбития контрабанден канал за мобилни телефони.

Това са бившият митничар Радослав Живков–Джими и действащият митничар Ивайло Разложки–Тихия, както и Григор Тотов, Вилислав Нешов и Стоян Петров.

Мотивите на съда са, че има достатъчно доказателства за наличие на престъпление и авторство от страна на задържаните. Според съда няма опасност те да се укрият, но съществува вероятност да извършат ново престъпление. В тридневен срок определението на СГС може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Адвокат Марин Марковски бе категоричен, че съдът не е могъл да посочи нито едно от доказателствата за вина, защото специалните разузнавателни средства (СРС) за периода октомври 2006 г. – март 2007 г. според адвоката не се включват като доказателства по делото. Тези СРС-та не доказват наличието на разговори между задържаните във връзка с предмета на престъплението, смята адвокатът. Според него съдът е оставил в ареста петимата, страхувайки се от медиите.