Пенсионират висш антимафиот, отстранен заради смъртта на арестант
Пенсионират висш антимафиот, отстранен заради смъртта на арестант / cнимкa: Sofia Photo Agency

Заместник-директорът на Дирекцията за борба с тежката и организирана престъпност в МВР (бившата ГДБОП) Калин Михов ще бъде пенсиониран, научи Дарик. Михов е временно отстранен от работа заради случая със смъртта на Пламен Куцаров. Куцаров почина при превозване в полицейски автомобил, след разпит с детектор на лъжата.

 

Все още вътрешният министър Михаил Миков не е взел решение за наказанията в бившата ГДБОП по случая "Куцаров". Потърсен за коментар, Калин Михов не уточни дали пенсионирането му е във връзка с развоя на случая, но категорично отрече, че над починалия арестант е оказвано насилие при разпита, каквато информация се появи преди време. "Аз не знам такова нещо, не съм и чул подобно нещо, не съм и участвал в подобно нещо", увери той.

 

Пламен Куцаров почина на  21 януари, след като беше арестуван заради разследване за отвличане и разпитван от спецполицаи. За смъртта му са обвинени двама антимафиоти като формулировката е за "причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие". По време на вътрешната проверка в МВР по случая стана ясно още и че арестът и разпитът на заподозрения са извършени незаконно.