Отец Иван
Отец Иван / netinfo
Отец Иван каза каква е причината за пожара в приюта в Нови хан
95839
Отец Иван каза каква е причината за пожара в приюта в Нови хан
  • Отец Иван каза каква е причината за пожара в приюта в Нови хан
Разлято в запалена камина олио е причината за пожара в дома за сираци „Св. Николай” в Нови хан, който пламна в новогодишната нощ. Пред Дарик отец Иван, който поддържа приюта, коментира, че най-сериозните поражения са нанесени по покрива, който се нуждае от спешен ремонт.
 
Отец Иван посочи, че познати и приятели му изпращат строителни материали, но за съжаление, те не са достатъчни. Надеждата на свещеника в момента е първият дъжд да почака.
 
Част от приюта на отец Иван в Нови хан изгоря при пожар

Пожарът в приюта пламна в нощта на 31 декември и огънят бе потушаван в продължение на четири часа. За щастие, никой не пострада, но пораженията, нанесени по сградата, се оказаха сериозни. Отец Иван обясни причината, предизвикала инцидента: "От камина е тръгнало. Един сипал олио, за да се запали по-бързо. Олиото се изпарявало, изпарявало и се вдигнало, горе високо се запалило това кълбо и като бомба е станало. Така станал пожарът".
 
Изпепеленият приют на отец Иван от Нови хан - щети за десетки хиляди

Хранителни продукти обитателите на дома имат, тъй като те не са засегнати от огнената стихия. Проблемен обаче се оказал полуразрушеният покрив, за ремонта на който са нужни пари. Надеждата е те да бъдат събрани преди първия дъжд. "Тези дни ще започнем да възстановяваме, събираме кой каквото докара - дървен материал, греди, дъски. Пари събираме за покрива и керемидите, още много работи има да се купуват", казва отец Иван.

Прокуратурата разследва пожара в приюта на отец Иван

Дано да е хубаво времето
, пожелава си той.