От МВР не е изтичала информация към братя Галеви, увери Миков
От МВР не е изтичала информация към братя Галеви, увери Миков / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова /
Няма доказано изтичане на информация от МВР по втората акция срещу Пламен Галев. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод твърденията на бизнеспартньора на Галев - Ангел Христов, че двамата са получили sms от представител на държавното обвинение, че прокуратурата им готви постановка, с която да ги дискредитира.

„В момента тече разследване на инспектората, на Военна прокуратура и мисля, че оттук насетне ще се вземат мерки, когато има конкретни резултати. Смятам, че и в Дупница, и в други места, никой не трябва да си мисли, че може да има феодални места, в които да няма законност и ред. Държавата има ресурс навсякъде да установи закон и ред”, каза министър Миков.

Според него проблемът с изтичането на информацията е стар проблем на Министерството на вътрешните работи и на правоохранителните структури, но се вземат мерки за ограничаване на този процес, включително с дисциплинарни санкции, с уволняване на служители, каквито вече има.

„Няма доказано изтичане на информация от наши служители, специално по този случаи, тъй като по други има констатирано изтичане на информация и са предприети съответните мерки”, уточни вътрешният министър.