Миков: Опитът на ГЕРБ да дестабилизира обществото излъчва безпомощност
Миков: Опитът на ГЕРБ да дестабилизира обществото излъчва безпомощност / Sofia Photo Agency

От ГЕРБ търсят всички възможни начини за дестабилизиране на общественото положение и предизвикване на предсрочни избори. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод изявлението на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че разполага с информация, че полицаи ще започнат протестни действия заради възнагражденията си.

„Арогантното поведение на Цветан Цветанов, включително да подстрекава служители от Министерството на вътрешните работи към протестни действия, води до граничеща с абсурда политика на ГЕРБ. След идеята, които те са коментирали за връщане на партизацията в МВР, след твърде „удачното” им излизане по тезата за Възродителния процес, днес виждаме, че тръгват към една твърде деликатна сфера, каквато е обществената сигурност. Сфера, в която е абсурдно да има политизация и противопоставяне”, коментира министър Миков.

По думите му около 2500 души са напуснали системата, но толкова са и назначени, а има и много желаещи за назначаване. „Нагнетява се недоволство в служителите и се прави опит да се използва една система, която в нито една демократична страна не е предмет на политически страсти, за собствена политическа платформа. Това прави ГЕРБ, явно търсят всички възможни начини да предизвикат предсрочни избори, да дестабилизират, да са в центъра на прожекторите с атрактивни желания и послания. Това излъчва безпомощност”, каза още вътрешният министър.