Освобождават Орлов мост и Царя в неделя, също и част от Цариградско
Освобождават Орлов мост и Царя в неделя, също и част от Цариградско / Снимка: Sofia Photo Agency
Продължава да е в сила забраната за влизане на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Цар Освободител" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", заради ремонта на пътната настилка. Ограничението е валидно до 24 ч на 11 август. Пак до 24 ч на 11 август е забранено влизането на пътни превозни средства във всички посоки през кръстовището на пл. "Орлов мост", където също се извършва ремонт.

До 12 август трябва да приключи ремонтът на „Цар Освободител” от Ректората до Орлов мост, както и на кръстовището на моста, след което да започне преасфалтирането на „Цариградско шосе”. В тази връзка от 00.00 ч на 12 август до 24.00 ч на 15 август ще е забранено влизането на пътни превозни средства по изходящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Пейо Яворов", като движението ще се извършва двупосочно по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в споменатата отсечка.

След това от 00.00 ч. на 16 август до 24.00 ч. на 19 август ще е забранено влизането на пътни превозни средства по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък, а движението ще е двупосочно по изходящото пътно платно.

Във връзка с ремонтите до 4.30 ч на 20 август продължава да е променен маршрутът на тролеи с номера 2, 4, 5, 8 и 11.

• ТБ № 2 - маршрута не се променя. Домува в депо „Левски"

• ТБ№ 4 - ж.к. "Дружба-2", по маршрута си - Площад на авиацията -УМБАЛ „Св.Анна"

• ТБ№ 5 – надлез „Надежда" - пл. "Руски паметник" - паметника на В.Левски ж.к. "Хаджи Димитър"

• ТБ№ 8 ж.к. "Гоце Делчев" - паметника на В.Левски - пл. "Сточна гара"

• ТБ№ 11 -ж.к. "Дружба-1" - Площад на авиацията - ж.к. "Младост - 1"

До 4.30 ч на 12 август продължават да се движат с промяна в маршрутите си и автобусни линии с номера 9, 72, 76, 84, 94, 114, 204, 213, 214,280,284,305,306 и 604.

• А№ 9 - маршрута се скъсява да Военна академия

• А№ 72 в посока хотел "Плиска" от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута;

- в посока ж.к. "Красна поляна" - продължава по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски", бул. "Ген. Гурко" и по бул. "Евлогии и Христо Георгиеви" по маршрута.

• А№ 94 - маршрута се скъсява до ул. "Ген. Гурко" - от бул. "Васил Левски" надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по маршрута. Разкрива се временна спирка на ул. "Ген. Гурко"

• А№№ 84, 114, 280, 284 и 306 - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", бул. "Янко Сакъзов" обратен завой на паметника на "Васил Левски" и по маршрута двупосочно. Разкрива се двупосочно временна спирка в района на кръстовището бул. "Янко Сакъзов" - ул. "Кракра".

• А№№ 213, 214 и 305: - в посока пл. "Централна гара" от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", по ул. "Проф. Милко Бичев" /покрай Театър зад канала/, бул. "Ген. Данаил Николаев"

- в посока ж.к."Младост" от бул. бул. "Ген. Данаил Николаев" по ул."Силистра", бул. "Мадрид, бул. "Ситняково", бул."Михай Еминеску" и по бул. "Цариградско шосе по маршрута.

• А№№ 76, 204, 604 - от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков", бул. "Пейо Яворов", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута двупосочно. Разкрива се временна спирка на бул. "Драган Цанков" пред старата сграда на университета за „Архитектура, строителство и геодезия"

В променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на съществуващите автобусни и тролейбусни спирки.

От 00.00 ч на 12 август до 24.00 ч на 19 август се закрива съществуващата спирка при Полиграфическия комбинат.