Огромни задръствания на много места в столицата
Огромни задръствания на много места в столицата / netinfo
Заради верижна катастрофа между четири автомобила на алея „Яворов” движението по „Цариградско шосе” е затруднено, съобщиха от Столичната компания за градски транспорт. Катастрофиралите колите са преместени, но движението е затруднено. Заради засиления трафик на автомобили задръствания има на много места из столицата, въпреки съботния ден, съобщи за Дарик радио дежурният диспечер Стоян Атанасов. Ето какво каза още Атанасов.

Движението по „Цариградско шосе” и в двете посоки е много натоварено. На „Орлов мост” се чака поне по 2 или три светофара, за да се премине. „Евлоги Георгиев” е почти тампониран в двете посоки и там се закъснява. От НДК до „Орлов мост” се пътува 20 минути вместо 10.

Другото голямо задръстване е на Семинарията – по „Свети Наум” до „Хемус”. Другият район е на бул. „България” и „Ив. Гешов”. От светофара на ул. "Св. Георги Софийски" и ул. „Ив. Гешов” до светофара на бул. „България” и ул. „Гешов” е почти тампонирано движението.

Каква е причината за задръстванията на другите места?

Причината е завишеният поток на автомобили. На „Орион” се открива нова сграда. По цялото кръстовище има спрели автомобили, включително и в алеята. Като започнете от „Христо Смирненски” до „Орион” в двете посоки пътното платно е с паркирани леки автомобили. Полицията не е в състояние да ги размести, защото всички са в сградата.