Огнян Герджиков напуска политиката
Огнян Герджиков напуска политиката / Sofia Photo Agency
Човек не може да бъде цял живот в политиката, така заместник-председателят на НДСВ Огнян Герджиков коментира намерението си да се оттегли от политическата сцена. Той бе категоричен, че за това ще изчака изтичането на мандата на тройната коалиция.

Герджиков обясни, че не е обсъждал решението си с лидера на НДСВ Симеон Сакскобурготски и не знае дали тази тема трябва да бъде дискутирана. По думите му, до края на мандата на управляващите, ще изпълнява съвестно задълженията си на заместник-председател на партията.

На кръгла маса за новия Семеен кодекс Герджиков коментира, че има напрежение в обществото по въпроса с предложената промяна, касаеща уреждането на фактическото съпружеско съжителство. „Обществото трябва да узрее, за да разбере, че това съжителство не е самоцелно и не идва да разруши устоите на брака, а идва да даде закрила на над 19 хиляди деца, които се раждат всяка година и нямат установен произход от бащата”, коментира Огнян Герджиков. Според него трябва внимателно да се прецени дали е удачно тази промяна да се въведе сега, или да се отложи.

Заместник-председателят на НДСВ изрази надежда новият Семеен кодекс да бъде приет през пролетта, но допусна и отлагането му заради парламентарните избори.