НС обсъжда промените в постоянните парламентарни комисии
НС обсъжда промените в постоянните парламентарни комисии / netinfo

Парламентът ще започне работата си с обсъждане на промените в постоянните парламентарни комисии. Очаква се Коалиция за България да подкрепи проекторешението на НДСВ за попълване на състава на комисиите с двама нови председатели на мястото на напусналите жълтата група Николай Свинаров и Светослав Спасов. Очаква се постовете им начело на вътрешната комисия и на комисията по въпросите на младежта и спорта да се заемат от Минчо Спасов и от Васил Иванов-Лучано.

НДСВ ще предложи свои депутати и за останалите девет зам.председателски места, които бяха освободени от преминалите в БНД народни представители. В проектопрограмата на парламента е включено и проекторешение за създаване на анкетна комисия за изясняване на случая Куйович. По неофициална информация вероятно тя ще бъде оглавена от депутата от БСП и член на вътрешната комисия Надка Балева.

Междувременно днес ДПС ще започне консултации с ръководствата на ПГ за промяна на правилника на НС, ако председателят на парламента Георги Пирински не отстъпи и не премахне ограниченията за достъпа на журналисти. От своя страна пък ДСБ ще стартира разговори с останалите опозиционни парламентарни партии за внасяне на общ вот на недоверие към кабинета заради корупционните скандали във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура".