/ БТА
Времето ви изтече - знаем, че след изборите ще има промяна. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация на старта на последната редовна сесия на парламента за този мандат.

По думите й управляващите за 4 години са продължили да развиват две паралелни Българии - една телевизионна и една реална.

"Здравето на хората е най-важно в този момент. Изхарчиха се стотици милиони. Искаме информация за всеки похарчен лев. Настояваме да стане публично известно колко стотици милиони се изхарчиха и до колко български граждани, домакинства и фирми стигнаха. Искаме отчет на правителството в какво състояние остава България. Не онзи телевизионния отчет, а истинския. Ние ще го направим и ще търсим отговорност. Пропиляхте последните 11 години за България, не можем да ви позволим да пропилеете и следващите 11", настоя Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че приоритетите на БСП са здравеопазване, образование, данъчна политика, преизчисляване на всички пенсии, социални мерки, екология и земеделие.

"Можем да изградим модерна България. Смятам, че изборите ще сложат началото на това. Не просто една партия да смени друга, а ново начало за промяна на модела. Ние ще работим за честни и прозрачни избори", декларира соцлидерката.