/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още ще се повиши.

Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове.

iStock/Getty Images

Над планинските райони през деня ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 10-15 градуса, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието преди обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо. Максимални температури на въздуха - 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Във вторник и сряда над страната от югозапад ще продължи да се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които в отделни райони ще се задържат все по-дълго. Дневните температури там ще остават по-ниски - до 4-8 градуса.

ThinkStock/Getty Images

В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи. Значително по-високи от обичайните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще достигат 15-18 градуса. Минималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, в югоизточните райони до 8 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА