Нектарий: Панкратий често ме млатеше
Нектарий: Панкратий често ме млатеше / netinfo

Бившият игумен на Гложенския манастир е с психични отклонения и редовно ме биеше, това заяви в интервю за Дарик вторият йеромонах в манастира Нектарий, който седем години е работил с йеромонах Панкратий. Той остава Ефимерий (свещеник) в светата обител, която вече е с охрана от частна фирма, цивилно лице пази манастира.

Йеромонах Нектарий напуснал Гложенския манастир в края на юли след като йеромонах Панкратий разбил стаята му, а след това го пребил, разказа духовникът. Причината била, че закъснял за служба.

„Първата му работа беше да ме хване за главата и да я блъска в масата, държа се с мен като с роб. След това строши всичката ми покъщнина и се закани, че следващия път съм щял да изглеждам като вече счупения компютър”, каза Нектарий.

Той не крие, че се страхува от йеромонах Панкратий.

„Същата вечер си тръгнах, защото чух, че разрязва с ъглошлайф катинара на стаята ми, за да го смени. Извиках му, че съм тук, за да не го прави. Той отвърна – какво като си тук, ей сега идвам при тебе. Паднах на земята и започнах да се моля да не ме бие. Той каза: „Какво да не те бия, ти си за пребиване бе и продължава кьотек!”, разказа още Нектарий.

Йеромонах Нектарий призна, че е пушил трева, както се твърди в интернет-форумите. „Не съм привикнал към това вещество, взимал съм от приятели, понякога и съм отказвал”, добави той. По думите му консумацията на марихуана трябва да се узакони, но това да става само на определени места. „Ако се забрани марихуаната, трябва да се забранят и алкохолът и цигарите”, посочи още Нектарий.

Интервюто с йеромонах Нектарий четете тук