НДСВ може да обсъди подкрепа за СДС и ДСБ, ако кандидатът им е Нейков
НДСВ може да обсъди подкрепа за СДС и ДСБ, ако кандидатът им е Нейков / Снимка: Sofia Photo Agency

Ако СДС и ДСБ издигнат бившия социален министър Иван Нейков за кандидат-кмет на София, НДСВ ще обсъди възможността да го подкрепи – това заяви в интервю за Дарик жълтият общински съветник и член на новото ръководство на партията, още нерегистрирано от съда, Владимир Каролев.

По думите му столичният кмет Бойко Борисов не е потърсил официално подкрепа от НДСВ за нов мандат, а разговаря само с отделни фигури от партията. Дори жълтите да вземат решение за подкрепа на Борисов, ако Нейков участва в битката за София, Каролев ще гласува за председателя на бюджетната комисия в местния парламент.

По думите му в НДСВ сериозно обсъждали възможността за самостоятелно участие в изборите.

Ето какво каза още Владимир Каролев пред Теодора Симова:

Г-н Нейков би бил по-добър кмет от сегашния кмет, друг е въпросът дали е избираем.

Вашето име е спрягано при евентуално самостоятелно участие на НДСВ на изборите. Пред столичен всекидневник казахте, че бихте приели да се включите в битката, ако такава е партийната повеля, макар много – много да не ви се иска.

Точно така казах и така стоят нещата към днешна дата.

Ако НДСВ вземе такова решение, а именно – за подкрепа на Борисов, Вие лично ще гласувате ли за него? Знаем, че сте доста критично настроен към него и неговото управление в столицата.

Ще гласувам за този човек, който според мен ще бъде най-добрият кандидат. Ако например г-н Нейков бъде кандидат от страна на десните, аз ще гласувам лично за него.

Дори и НСДВ да подкрепи Борисов?

Което не означава, че ще агитирам за него, защото все пак има и партийна дисциплина.