Намериха труп на бебе в дома на 18-годишно момиче
Намериха труп на бебе в дома на 18-годишно момиче / DarikNews.bg
Намериха труп на бебе в дома на 18-годишно момиче
38172
Намериха труп на бебе в дома на 18-годишно момиче
  • Намериха труп на бебе в дома на 18-годишно момиче

Труп на недоносено бебе е открит в дома на 18-годишна ученичка-родилка, за чийто живот се борят в благоевградската болница. Мъртвото бебе е било в торба в жилището на семейство Кръстеви. Разследването на полицията е започнало след сигнал към 11.00 часа на 5 февруари, подаден от завеждащия Акушеро-гинекологичното отделение на благоевградската болница д-р Огнян Митев.

Ето какво каза доктор Митев пред Дарик: „Момичето постъпи в тежко състояние, преведена от спешно приемно отделение в нашето гинекологично отделение, с начална форма на шок, бледа, с огромна кръвозагуба и започнала тежка гинетална инфекция. След като я разпитахме не можахме да се ориентираме, защото не бяха откровени с нас. Направихме гинекологичен преглед и разбрахме, че става дума за аборт, който е направен извън отделението. Като поговорихме пак - ориентировъчно, 10 дни преди да постъпи е станало това изхвърляне на плод, който момичето и майката не пожелаха да коментират като големина. Започнахме в отделението активна реанимация, трудно намерихме кръв, но така или иначе се справихме. Преляха се над четири банки кръв, електролити и след като беше възстановено състоянието на момичето, се направи кюртаж - основното в лечението на такива случаи, антибиотична комбинация. Разговарях с момичето, вече е в сравнително добро състояние и се надявам, че няма да и има проблеми, които са тежки след такива състояния. Доколкото разбрах, намерен е плод. Това е работа на патоанатома, за нас вече е сигурно, че се касае за аборт."

Елена Кръстева живее с майка си в квартал "Ален мак". 43-годишната Зорка Кръстева е разпитана от полицията. За случая е сезирана прокуратурата, образувано е дело. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на бебето.

Други новини от Благоевград