Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Военнослужещи от резерва и запаса и български граждани бяха наградени днес със заповеди на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и на началника на отбраната генерал Андрей Боцев за принос към военно-патриотичното възпитание, укрепването на сигурността и отбраната на страната и за осъществяване на военно-патриотична дейност. Това стана на традиционната предколедна среща на ръководството на Министерството на отбраната с членове на военно-патриотичните съюзи, сдружения и организации, в Централния военен клуб в София, съобщиха от военното ведомство.

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов връчваха наградите.

Каракачанов: Една държава съществува, докато има боеспособна армия


От името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заместник-министър Запрянов е поздравил членовете на запасното войнство. "Оценявам значимостта на вашия патриотизъм, родолюбие и достойнство по време на вашата служба в редовете на Българската армия през различните периоди от нейното изграждане и развитие", заявил той. Заместник-министър Запрянов подчерта, че благодарение на всеотдайността на ветераните все още е жива връзката между българския народ и армията, а ръководството на МО намира опора в натрупания от тях ценен опит, експертиза и оценка за актуалното състояние на Българската армия и бъдещото й развитие.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов благодарил на представителите на военно-патриотичните съюзи за техните заслуги към страната, за самоотвержеността им и активната позиция по проблемите на развитието на въоръжените сили. Той подчертал, че през последните години за отбрана се отделят повече средства и ресурс, като задачата е той да се превърне в модерни отбранителни способности.

Председателят на Съюза на ветераните от войните в България Иван Сечанов съобщи, че организацията е изпратила предложение за учредяване на национален инициативен комитет за честване на 75 г. от края на Втората световна война, като желанието им е инициативният комитет да бъде оглавен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.
пресцентър, Министерство на отбраната