/ БГНЕС, архив
Това посочи министърът на отбраната пред курсантите-отличници от Националния военен университет "Васил Левски"
"Една държава съществува, докато има боеспособна армия, която да я защитава. Няма просперираща държава без боеспособни въоръжени сили". Това посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред курсантите-отличници от Националния военен университет "Васил Левски", които днес посетиха Министерството на отбраната. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

На срещата в МО са присъствали началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и началникът на НВУ полк. Иван Маламов.

Каракачанов: Научих от медиите за Бисер Петков и Сачева (ВИДЕО)

Министър Каракачанов е благодарил на курсантите, че са избрали трудна и достойна професия и им е пожелал здраве, самочувствие и добра подготовка. "Не се насочвайте към леката служба, защото характер се изгражда там, където има повече отговорности. Изграждайте се като лидери не само в армията, но и в обществото. Имайте самочувствие, защото върху вас утре ще легне отговорността за съществуването на Българската армия", е казал министър Каракачанов.

Красимир Каракачанов е подарил на Националния военен университет копие от сабята на Васил Левски. По инициатива на министъра следващата година ще бъде учредена награда за курсант-отличник, като при завършването ще се връчва сабя, посочват от МО.

На срещата министър Каракачанов и ген. Боцев са отговаряли на въпроси на курсантите, свързани с техния статут, с материалната база, обучението.