Мъж пострада след взрив на газова бутилка във варненско село
Мъж пострада след взрив на газова бутилка във варненско село / снимка: DarikNews.bg, архив

Газова бутилка се е взривила в къща във варненското село Тополи. При инцидента е тежко ранен 76-годишен мъж. Той е откаран в Клиниката по изгаряния към Военноморска болница във Варна, където в момента лекарите се борят за живота му, съобщиха от лечебното заведение.

Бутилката е избухнала малко след 10.30 ч. в триетажна къща на ул. „Христо Патрев”. Тя е била разположена в кухнята на последния етаж на сградата. От взривната вълна мъжът е бил изхвърлен на терасата, а прозорците на етажа - изпочупени. Очевидци разказват, че по тялото на дядото е имало набити стъкла.

По време на произшествието пенсионерът е бил в къщата заедно със съпругата си. В този момент тя вероятно е била далеч от газовата бутилка и не е ранена, разминала се е само с уплаха, разказа за Дарик Зорница Георгиева, секретар на кметство Тополи.

„Може би е имало само взрив без последвал пожар, защото не сме получавали сигнал за произшествието“, каза по-рано началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР-Варна. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват.

Още новини от Варна