Машабни проверки на столичната Регионална здравна инспекция и МВР в района на булевард "Витоша" и "Студентски град".

Екипите тръгнаха на проверка малко след 22:00 часа в понеделник, а целта им беше да проверят дали ресторантите спазват мерките срещу коронавируса, предава NOVA.

„Беше нарушен капацитетът на заведението. Тоест имаше повече от 50% посетители, за което ще бъде съставен акт на МОЛ-а на фирмата. Оставена е покана от нас и ще бъде санкциониран за неспазване на извънредните противоепидемични мерки”, обясни Дафинка Спасова - инспектор в РЗИ-София.

Ангелов към директорите на РЗИ: Можете да затваряте ресторанти, молове, училища, фитнеси (ВИДЕО)

„Трябва да са по шест човека на маса, тук масите бяха по-малки. Повече от 4 човека нямаше възможност да има, но те бяха абсолютно пълни, така че в никакъв случай не може да кажем, че са 50% посетителите”, добавят от РЗИ.

Санкцията е от 500 до 2 000 лв. Клиенти отрекоха капацитетът на запълнени места тук да надхвърля 50%. Клиент в друго заведение ни казва, че е забелязал, че същата вечер и други ресторанти и кафенета в „Студентски град” са били пълни.

При пълни заведения или липса на дистанция, клиентите не подлежат на санкция. Проверяващите не откриват други нарушения, но предупреждават, че проверки ще се правят всяка вечер.
nova.bg