Маргарита Попова: Подкрепата за мен е подкрепа за институцията
Маргарита Попова: Подкрепата за мен е подкрепа за институцията / БГНЕС

Трябва ли бъдещият президент да бъде надпартиен, за да стане обединител на нацията. На този въпрос призна, че не може да даде нито утвърдителен, нито отрицателен отговор настоящият вицепрезидент Маргарита Попова.

"В момента текат преговори в партийните структури. Всички преговори водят до укрепване на демокрацията. Нека да се договарят, нека да избират хора, нека да умуват, да внимават с номинациите. Важно е да укрепваме демокрацията. Уважавам всичко това, което се случва. Нека да не сме толкова претенциозни към гражданските и партийните структури. Виждате, започват да излизат номинации - все достойни хора. На всички се радвам", каза Попова.

Президентските избори ще са на 6 ноември

Тя благодари на всички, които подкрепят нейната работа. "Не се отказвам от нито един човек, който изразява подкрепа, както в личен план за мен, така и за институцията", каза Попова.

Според нея тази подкрепа е демонстрация на доверие и очакване, че президентската институция ще бъде на страната на българския народ, за защита на българския национален интерес. "Затова се радвам, когато хората свързват с добро моето име и президентската институция", заяви вицепрезидентът и още веднъж повтори, че за момента "нищо не е на дневен ред, времето тече и бързо, и бавно".

"Институциите в държавата са затова - хората да питат, да искат, да се обединяват, да са претенциозни. А институциите съответно да коригират. Така върви и така се прави демокрацията", подчерта Попова.

Вицепрезидентът Маргарита Попова е във Варна, където в Летния театър ще закрие 27-мия Международен балетен конкурс, който се проведе под неин патронаж и беше открит от нея на 15 юли.

Източник: БГНЕС