За първи път вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент. Пред Нова телевизия тя коментира, че още не е готова с решение по темата.

„Явно очаквате интересни профили в кандидат-президентската кампания тази година. Може би по-образовани, по-емоционални, по-автентични хора ще се явят тази година. Аз профилът го имам. Въпросът е дали искам да си го употребя точно в такава кампания", коментира Попова.

Борисов: Няма да се кандидатирам за президент и да предизвикам предсрочни избори

На въпрос „Кога ще вземете това решение?", вицепрезидентът отговори: „Още не съм го взела", с което даде ясен знак, че мисли за евентуалната си кандидатура.

Отношенията между Попова и президента Росен Плевнелиев от известно време са вледенени. Тя на няколко пъти публично се разграничи от негови позиции и обяви, че вицепрезидентът е "самостоятелна единица". По жълтите павета отдавна вървят слухове, че Попова готви своя кандидатура за "Дондуков" 2 след края на този й мандат като вице на Плевнелиев.

Маргарита Попова е в САЩ на втория форум на българските училища зад граница. Нещо, което дипломати коментират като "нечуван гаф" - по едно и също време президентът и вицепрезидентът да са извън страната и то на посещение в една и съща държава - САЩ. Плевнелиев е в Ню Йорк за климатичната среща на върха в ООН.

Цветанов за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ: Ще разчитаме на обновление

"Няма гаф", смята Попова. Според нея това разминаваме между двамата се случва за първи път заради съвпадението на датите на двете събития.

"Да се приберем живи и здрави и да си продължим работата в институцията", пожела си Попова. Едната причина президент и вицепрезидент никога да не са извън България по едно и също време, са мерките за сигурност.

Попова коментира и напрежението, което изглежда има между нея и Плевнелиев:

„Нищо, че изглежда. Хора, които работят, които мислят и са интелигентни, не могат да пеят в един и същи тон и да четат от едни и същи листчета", добави тя.

Източник: Novanews.bg