/ БГНЕС
"Ние ще бъдем част от следващия парламент", категорична е Мая Манолова
Мая Манолова регистрира листата на 23 МИР, като даде и изявление пред медиите.

"Слогънът "Мутри вън" е актуален и днес, защото мутрите се готвят за реванш. Мутрите в енергетиката са причина вчера, например, България да има най-скъпия ток в Европа. Така че има нужда от реформи", каза Мая Манолова пред журанлисти.

"Има нужда от битка за правата на българските граждани. Ние ще настояваме всяко българско домакинство увеличението на цените на тока, парното, природният газ и водата  да ги получи, като подкрепа от държавата. А от 1 ноемвири бизнесът да бъде компенсиран за разликата в цената на тока над 120 лв. Това е прогнозната пазарна цена на КЕВР за този регулаторен период. Има 1 млрд. лв. излъшък в държавния бюджет", каза още Манолова.

"Ние ще бъдем част от следващия парламент", категорична е Мая Манолова, като допълни: "в комуникация сме с Кирил и Асен и с "Демократична България". 

"Ние сме готови с нашата част, която ще включи подкрепа за хората и безнеса, повишаване на доходите и актуализация на пенсиите. Тези 120 лв., които пенсионерите получават сега, да ги получават и от 1 януари. Имаме 33 антикризисни мерки, с които парите от увеличението на сметките да стигнат до всяко българско семейство и до всяка фирма. Това ще бъде нашият приност в споразумението за бъдещите приоритети и на парламента, и на следващото правителство", допълни още Манолова.