/ БГНЕС
Представляващият ВСС е в парламента за гледането на бюджета на съдебната власт
Представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев също се оказа изненадан от разпространените слухове, че настоящият главен прокурор Сотир Цацаров ще бъде номиниран за шеф на Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ). Според него обаче специалист като Сотир Цацаров би бил подходящ кандидат да оглави Антикорупционния орган.

„За първи път чувам тази новина от вас. От сутринта съм тук и нямам никаква информация за това нещо“, заяви Магдалинчев пред журналистите в парламента, където присъства на обсъжданията на бюджета за съдебната власт за догодина.

„Ако говорим хипотетично, той би бил добра кандидатура и ще ви кажа защо - той е наказателен специалист. Дълги години, доколкото си спомням – над 20, е бил наказателен съдия. Отделно – 7 години като главен прокурор. Дейността на председателя на Антикорупционната комисия е много близка до наказателно-правната материя, с която г-н Цацаров се е занимавал“, допълни още магистратът.

До този момент обаче няма официално направена номинация от народен представител или политическа група. Срокът за това изтича следващата сряда.