Според Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" президентството проявява скептицизъм към всички форми на разбирателство, предава БНТ.

"По някаква причина те не са толкова съгласни с намирането на парламентарна формула за управление. Дайте втория мандат, време е България да има истинско, демократично, парламентарно управление", обърна се Лорер към Президентството.

(Не)очакван обрат: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в съвместно управление (ОБЗОР)

Той отхвърли, че каквото и да било е съгласувано с чуждо посолство.

Повечето наши партньорски служби много вероятно имат притеснения дали България е преодоляла наслеството на социализма и дали нашите служби в голямата си част не работят за Русия, коментира Лорер.

Компромисът, който ПП и ДБ направиха, за да намерят работеща формула с ГЕРБ, ни коства изключително много сили, да си признаем пред себе си, че българският избирател е гласувал и за други.

Всички министри ще бъдат посочени от акад. Денков - така Лорер отговори на въпрос дали ще има и други министри на ГЕРБ в кабинет, излъчен с втория мандат.

Скандалът със записите е евтин опит 26 май, вместо първа стъпка към една работеща прокуратура и правосъдие, да се превърне в евтин скандал. Това заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Според него има много по-сериозна задача - "Какво правим в България".

Днешният ден дава доста сериозен повод за оптимизъм. Случи се нещо безпрецедентно - правосъдната реформа, която за повечето българи звучи като неясна фраза, най-сетне започна да се случва, допълни депутатът от ПП.

По думите му с приетите промени ще започне отчетност в дейността на прокуратурата.

"Започнахме промяната, за която от толкова време се говори", заяви Лорер.

 
БНТ