/ / iStock/Getty Images
Прогноза за времето
102171
Прогноза за времето
  • Прогноза за времето
Хубаво е, когато времето е хубаво, лятно, топло, усмихнато, хубаво е, когато ни чакат още поне 7 до 10 дни на типично лятно време. Лятото продължава с пълна сила.

Как да спим спокойно в жегите? (ВИДЕО)

В следващите дни ще има много слънце и температури до 33-35 градуса в низините на страната. В района на София дневни температури до 30-32 градуса.
 

Времето ще се задържи до самия края на месец август, като в началото на септември е възможно да настъпи промяна и да има превалявания.

Свежи летни идеи за игри на плажа (ВИДЕО)

Към 26-27 август над западните райони е възможно да има повече облаци и дори на места да превали, но тези процеси ще са на изолирани места и няма да променят основната характеристика на времето - топло и предимно слънчево.

/ iStock/Getty Images

Опасността от пожари нараства, затова бъдете внимателни, особено, ако сте сред природата, палете огън с внимание, бъдете отговорни. Пожарникарите може да имат доста работа в следващите дни.

Разкриха кои са най-дразнещите снимки от плажа

Но пък любителите на планината и морето ще се радват на време подходящо за всякаква истинска почивка.

iStock/Getty Images

Според актуални данни към 20 август, средната температура на приземния въздух на планетата е с 0,3 градуса по-висока от средната температура за периода 1970 - 2000 г. Над северното полукълбо температурата е 0,7 градуса по-висока, а над южното полукълбо с 0,1 градус по-ниска в сравнение с посочения период.