Кънчо Стойчев вещае победа със значима преднина за Румен Радев на балотажа
Кънчо Стойчев вещае победа със значима преднина за Румен Радев на балотажа / БГНЕС, архив

На балотажа най-вероятно Румен Радев ще победи със значима преднина. Това коментира пред „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. По думите му днес подкрепата за ГЕРБ не е онази подкрепа, която партията е имала през годините.

„На балотажа няма да говорим за 1-2% напред или назад, а ще говорим за преднина повече от 10%. България вече е друга. Всяко нещо се изтърква и Бойко Борисов допусна голяма грешка, че не се яви на тези избори, които той можеше да спечели. Той прецени, че може да управлява още две години и след това да търси президентско място. Това е стратегическа грешка“, заяви той.

Позицията на патриотите на втория тур ще реши президентските избори

„Борисов допусна и други грешки в последните месеци. Най-голямата му грешка е тази с г-жа Ирина Бокова и целият този танц, който изигра с Кристалина Георгиева. Това, което направи Борисов с Бокова, е национално предателство“, коментира още Стойчев.

По думите му тази вечер виждаме началото на плащането. „Той ще си плати за това национално предателство. Той беше предупреден от много хора публично и в пресата, в медиите. Време е да плати“, каза социологът. Кънчо Стойчев изрази и мнение, че сега ще има предсрочни парламентарни избори, като резултатите от тази вечер подкрепят това твърдение.