Красьо Черния говорил с политици
Красьо Черния говорил с политици / снимкa: DarikNews
Красьо Черния говорил с политици
23226
Красьо Черния говорил с политици
  • Красьо Черния говорил с политици

Aко Бойко Борисов не направи всичко възможно през 2010 г. да се разпусне 41-то Народно събрание и да се проведат избори за Велико народно събрание, това правителство ще отиде курбан на прехода, заяви лидерът на РЗС Яне Янев по време на организираната от партията му среща, посветена на прехода в България и честването на 20-та годишнина от 10 ноември.

След срещата той съобщи, че до 10 дни ще излязат разпечатки на всички политици, контактували с Красьо Черния. Янев, който е и председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, отказа да съобщи от кои партии са политиците, общували с Красьо, но допълни, че е поискал разпечатка от главния прокурор.

Ето какво още каза Янев пред журналисти: „Ще започне едно ново разплитане от страна на нашата комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси как точно е функционирала хранителната верига между магистрати, политици, бизнесмени, представители на ъндърграунда, полицаи. Цялата тази хранителна верига никак не е случайна. Затова така, както бяха оповестени съдиите и прокурорите, контактували с Красьо, на мен няма да ми трепне окото да оповестя и политиците. Ние сме насрочили и специално заседание между комисията за борба с корупцията и етика към Висшия съдебен съвет и нашата комисия. Там ще приемем конкретни решения, свързани с взаимодействието на двете институции в борбата с корупцията във връзка с практики, които за пръв път бяха споделени пред нас от колегите от ВСС".