Ние сме единствените, които не подкрепяме становището на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред журналисти. 

"Причината беше, че искахме Консултативния съвет да има същата позиция като при войната в Украйна", зави той и допълни, че за пореден път са станали свидетели на "много грозен двоен стандарт". 

"В Украйна се води наистина жестока война, която засяга стотици хиляди българи. Тя е много по близко до България, отколкото тази, която се води в Близкия изток, но това не спря българското ръководство се включи на страната на Украйна, което продължава да не притеснява управленския елит. Същевременно, когато днес се обсъждаше войната в Близкия изток през цялото време се говореше колко деликатни, умерени и балансирани трябва да бъдем", заяви Костадинов. 

След КСНС: Няма пряка заплаха за България, но се повишава рискът от миграционни потоци и тероризъм (ВИДЕО)

Лидерът на "Възраждане" заяви, че в становище прието днес е трябвало да бъде записано, че страна не подкрепя необоснована или каквато и да е агресия от страна на една държава към друга държава. 

По думите му в Газа са избити повече от 45 хиляди цивилни и деца.

"Това е два пъти и половина на всички цивилни жертви за почти три години война за съжаление", коментира той. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня