/ БГНЕС, архив
Бившият национал Мартин Петров е подал искова молба заради източените от сметките му 3,8 млн. лева. Потвърждение затова дадоха и от Софийския градски съд. Оттам поясниха, че към момента искът е оставен без движение от съдията.
 
"Към момента молбата е оставена без движение от съдията с разпореждане на следващия ден. Той иска Мартин Петров да уточни точно исковата молба и да я допълни според изискванията. За това има срок от една седмица, считана от датата на уведомление. В исковата си молба Мартин Петров търси 3 800 000 лева, плюс законната лихва", потвърдиха тогава от съда.

Защо обаче жалбата на бившия футболист е без движение? Причината за това, че Петров трябва да плати такса в размер на 150 000 лева, за да бъде даден ход на разследването след исковата молба. Мартин обаче все още не е заплатил сумата, пише "Телеграф".

Мартин Петров е подал сигнал в прокуратурата за банкова измама за милиони

Скандалът с източените милиони от сметките на Мартин Петров избухна на 17 ноември, когато самият той призна, че е бил ограбен от личната си банкерка Ирина.
 
В периода 2007-2017 г. тя е източила близо 4 млн. лева. 10 месеца преди да бъде разкрита липсата на парите на бившия футболист, служителката била уволнена от банката. Никой обаче не информирал футболиста за промяната на обстоятелствата.
 
БНБ, прокуратурата и полицията вече водят разследване по случая.