Във вторник, сряда и четвъртък ни чака хубаво пролетно време, със слънце и температури 15-20 градуса, а на места в Северна България и Източна Тракия в четвъртък и до 25 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".

В късния следобед и вечерта в четвъртък ще започнат превалявания, които през нощта и в петък ще обхванат западната част на страната.

Времето през април: от минус 1 до 33 градуса

дъжд времето
ThinkStock/Getty Images

В петък в Западна България ще има повече облаци и превалявания от дъжд, може и да прегърми. В петък дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса, като в Западна България и особено по високите полета там те ще са 12-13 градуса. В събота превалявания са възможни на изолирани места. В събота температурите ще започнат да се повишават.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево, като над Източна България и по Черноморието ще духа силен, североизточен вятър. Температурите ще бъдат между 17 и 22 градуса. В понеделник също ще е предимно слънчево, а температурите ще бъдат 18-23 градуса.

пролет зайче пиле
Thinkstock/Getty Images

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

През следващата седмица ни чака хубаво време до четвъртък-петък.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg